Over vind je kracht

Ik ben Leen Martens. Ik ben getrouwd en mama van 2 kindjes, een dochter en een zoon. Onze zoon is wat men noemt een zorgintensief kind: een kind met een beperking. Ik merkte bij mezelf dat er veel schaduwrouw bestaat die ikzelf of mijn omgeving niet zag. Daardoor ben ik mij gaandeweg meer en meer gaan specialiseren in levend verlies.

Ik studeerde Godsdienstwetenschappen in Leuven en volgde een aanvullende academische opleiding Pastoraaltheologie, een opleiding tot pastor, net omdat ik met mensen bezig wou zijn. Ik volgde mijn rouwopleiding aan Artevelde Hogeschool en volgde daarnaast allerlei opleidingen rond rouw en verlies. 

Ik heb 20 jaar voor de klas gestaan en dit een tijd gecombineerd met een job in een rusthuis.
Sinds enkele jaren focus ik mij nu voltijds op rouwtherapie. Een job die je graag doet, die je met hart en ziel doet is ook een vorm van zelfzorg. Ook omdat ik merkte dat er weinig ondersteuning bij schaduwrouw te vinden was.

Door mijn persoonlijke ervaring  wil ik licht laten schijnen op de zorgen en verdriet die schaduwrouw met zich meebrengen. Niet alleen voor ouders met een zorgintensief kind, maar ook bij ongewenste kinderloosheid, rouw bij echtscheiding en andere levende verliezen.

Heb jij een ingrijpend verlies mee gemaakt?